Määritä valtuustasot
31.8.2026
Tässä ohjeessa käydään läpi, miten tarkastelet, luot ja muokkaat valtuustasoja.
Yleisesti
Valtuustasojen avulla rajaat käyttäjän oikeuksia ympäristön tasolla. Kullakin käyttäjällä voi olla vain yksi valtuustaso toisin kuin rooleissa. Valtuustason kautta voidaan määritellä seuraavia toimintaoikeuksia:
- Käyttäjä voi hallinnoida ympäristöä
- Käyttäjällä on oikeus käyttäjähallintaan
- Käyttäjä voi luoda kursseja ja hän saa käyttöönsä hallinnoijan näkymän
- Käyttäjä voi luoda testejä ja hän saa käyttöönsä hallinnoijan näkymän
- Käyttäjä voi hallinnoida tapahtumia
- Käyttäjä voi lisätä tiedotteita kirjautumissivulle
- Käyttäjä näkee ympäristön raportit
- Käyttäjä ei voi muokata omia tietojaan
- Käyttäjä ei voi vaihtaa salasanaa
- Materiaalit-osio ei ole käytössä
- Ohjekeskus ei ole käytössä
Jos valtuustasolle on määritelty toimintaoikeus Käyttäjä voi hallinnoida ympäristöä tai jokin sen alla olevista vaihtoehdoista, näkyy käyttäjän profiilikuvan alapuolella nimike Hallinnoija. Jos valtuustasolle on määritelty jokin lopuista toimintaoikeuksista, näkyy profiilikuvan alapuolella nimike Oppija. Profiilikuvan alapuolella voi näkyä myös nimike Esihenkilö, jos käyttäjä toimii yhden tai useamman käyttäjän esihenkilönä.
Siirry valtuustasojen hallintaan
- Avaa Hallinnointi.
- Siirry kohtaan Käyttäjät > Valtuustasot.
Luo uusi valtuustaso
- Klikkaa Luo uusi valtuustaso -painiketta.
- Syötä valtuustasolle kuvaava nimi.
- Määritä valtuustason toimintaoikeuset.
- Klikkaa Tallenna-painiketta.
Muokkaa olemassa olevaa valtuustasoa
- Etsi valtuustaso, jota haluat muokata.
- Klikkaa valtuustason nimeä ja esiin tulevaa Muokkaa-painiketta.
- Päivitä valtuustason tiedot.
- Klikkaa Tallenna-painiketta.
Poista valtuustaso
- Etsi valtuustaso, jonka haluat poistaa.
- Klikkaa valtuustason nimeä ja esiin tulevaa Poista-painiketta.
- Mikäli valtuustaso on käytössä määritä, mihin valtuustasoon käyttäjät siirretään.
- Klikkaa Poista-painiketta.
- Vahvista poistaminen klikkaamalla uudelleen Poista-painiketta.
Aseta oletusvaltuustaso
- Siirry kohtaan Oletusvaltuustaso.
- Valitse pudotusvalikosta haluttu valtuustaso.
- Klikkaa Tallenna-painiketta.
Huomaa
- Luo mahdollisimman selkeät ja tarkoituksenmukaiset valtuustasot.
- Jos valtuustasoa muokataan jälkikäteen, muutokset vaikuttavat kaikkiin käyttäjiin, joille kyseinen valtuustaso on asetettu.
- Ympäristössä on valmiina viisi lukittua valtuustasoa, jotka sisältävät tyypillisimmät oletusasetukset. Näitä valtuustasoja ei voi muokata.