Luo manuaalisia ryhmiä

25.8.2026

Tässä ohjeessa käydään läpi, miten luot ryhmiä, hallinnoit ryhmien jäseniä ja kohdennat kursseja ryhmille.

Yleisesti

Voit muodostaa ympäristöön kahdenlaisia ryhmiä: manuaalisia ja dynaamisia. Ryhmien avulla voit kohdentaa kursseja tietylle käyttäjäjoukolle. Ryhmiä voidaan käyttää esimerkiksi tiimeille tai organisaation yksiköille.

Siirry ryhmien hallintaan

  1. Avaa Hallinnointi.
  2. Siirry kohtaan Käyttäjät > Ryhmät.

Luo uusi ryhmä

  1. Klikkaa Luo uusi ryhmä -painiketta.
  2. Valitse Luo uusi ryhmä.
  3. Syötä ryhmälle nimi.
  4. Määritä tarvittaessa myös muut tiedot.
  5. Klikkaa Seuraava-painiketta.
  6. Lisää halutessasi kyseinen ryhmä jo tässä vaiheessa jollekin kurssille.
  7. Klikkaa Luo ryhmä -painiketta.

Lisää jäseniä

  1. Avaa haluamasi ryhmä.
  2. Klikkaa Lisää jäseniä -painiketta.
  3. Etsi haluamasi käyttäjät, apuna voit käyttää hakutoimintoa tai suodattimia.
  4. Valitse haluamasi käyttäjät.
  5. Valitse halutessasi kohta Lähetä sähköposti käyttäjille liittymisestä kurssille.
  6. Klikkaa Lisätään x käyttäjää -painiketta.
Hakutoimintoa klikkaamalla esiin avautuu erilaisia suodattimia, jotka helpottavat käyttäjien etsimistä.
Hakutoiminto ja erilaiset suodattimet auttavat käyttäjien etsimisessä.

Poista jäseniä

  1. Avaa haluamasi ryhmä.
  2. Klikkaa Poista jäseniä -painiketta.
  3. Valitse haluamasi käyttäjät.
  4. Klikkaa Poista x käyttäjää -painiketta.

Kohdenna kurssi ryhmälle

  1. Avaa haluamasi ryhmä.
  2. Klikkaa Ryhmän tiedot ja asetukset -painiketta.
  3. Klikkaa Kurssit-painiketta.
  4. Kirjoita haluamasi kurssin nimi Etsi kurssi -kohtaan.
  5. Valitse tarvittaessa Vaadittu kurssi ryhmän jäsenille.
  6. Klikkaa Tallenna-painiketta.

Määritä ryhmän laskeutumissivu

  1. Avaa haluamasi ryhmä.
  2. Klikkaa Ryhmän tiedot ja asetukset -painiketta.
  3. Klikkaa Laskeutumissivu -painiketta
  4. Valitse ryhmän laskeutumissivuksi aloitussivu tai kurssi.
  5. Klikkaa Tallenna-painiketta.

Poista ryhmä

  1. Avaa haluamasi ryhmä.
  2. Klikkaa Ryhmän tiedot ja asetukset -painiketta.
  3. Klikkaa Poista ryhmä -painiketta.
  4. Mikäli ryhmän jäseniä on kursseilla määritä, miten heidän kohdallaan toimitaan.
  5. Klikkaa Poista-painiketta.

Huomaa

  • Kun kurssi kohdennetaan ryhmälle, ryhmän jäsenet liitetään kurssille automaattisesti.
  • Kun käyttäjä poistetaan ryhmästä, hän poistuu myös ryhmälle kohdennetuilta kursseilta.
  • Kurssin hallinnoijat eivät poistu kurssilta automaattisesti, vaikka ryhmä poistettaisiin kurssilta.
  • Raportteja voidaan suodattaa ryhmän perusteella.